Ο αριθμός των live video που δημοσίευσαν στη σελίδα τους στο Facebook οι New York Times ξεπέρασαν τα κανονικά βίντεο τη ψηφιακής έκδοσης της εφημερίδας μέσα σε ένα χρόνο, από τότε που το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ξεκίνησε να πληρώνει επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να χρησιμοποιούν την υπηρεσία του.

Το Facebook επιδιώκοντας να δώσει ώθηση στη νέα αυτή δυνατότητα, φαίνεται ότι έβαλε γερά το χέρι στη τσέπη, υπογράφοντας 140 συμβόλαια με εταιρείες και διασημότητες, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 5ο εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

 

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το συμβόλαιο διάρκειας 12 μηνών που υπογράφηκε με τους New York Times έφθασε τα 3,03 εκατομμύρια δολάρια, λίγο χαμηλότερα από το αστρονομικό ποσό των 3,05 εκατομμυρίων δολαρίων, με το οποίο έκλεισε η αντίστοιχη συμφωνία μεταξύ Facebook και Buzzfeed.

Από τον Φεβρουάριο του 2016 o αριθμός των Facebook Live βίντεο έφθασε τα 1.417 σε έναντι 1.244 κανονικών βίντεο.

Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι ο αριθμός των προβολών (views) των βίντεο μέσω του Facebook Live ήταν σαφώς μικρότερος από τον αντίστοιχο που είχαν τα κανονικά βίντεο. Ο ρυθμός δημοσίευσης των live video από τον Απρίλιο του 2016 έως και τον Απρίλιο του 2017 ήταν περίπου 4,4 αρχεία καθημερινά (εκ των οποίων 1,4 ανέβαιναν παράλληλα και από άλλους λογαριασμούς των Νew York Times) και 1, 6 κατά μέσο όρο τα Σαββατοκύριακα (περίπου 0,5 ανέβαιναν παράλληλα και σε άλλους λογαριασμούς).

Γράφει ο Γιάννης Μανδαλίδης στο Advanced Media Institute