Ανέκαθεν υποστηρίζαμε ότι το facebook είναι μια υπερεκτιμημένη υπηρεσία. Βασισμένη στα πιο ταπεινά ένστικτα του ανθρώπου "πουλάει" πιθανά dates και ικανοποίηση του εγωϊσμού έναντι χρήσιμων πληροφοριών.

Έχει πραγματική αξία ή δεν αξίζει κάποιος να ασχοληθεί με το facebook;

Η αλήθεια είναι ότι η διάσημη πλατφόρμα από το "χαζολόϊ" του καθενός μας αντλεί πολύτιμα στατιστικά που αφορούν συνήθειες, συμπεριφορές, τάσεις κ.λ.π. Στατιστικά και πληροφορίες που δεν θα τα χαρακτήριζα προσωπικά γιατί δεν έχει λόγο ένας φορέας σαν το facebook να ασχοληθεί μαζί μου ή μαζί σου και να μας "πιάσει" στα πράσα. Ο πλούτος είναι η ανάλυση των στατιστικών, η χρήση τους σε διαφημιστικές πλατφόρμες ( όπως το Facebook Ads ) και η πρόβλεψη τάσεων.

Έχει λοιπόν διαφημιστική δύναμη το facebook και αυτός είναι πιθανών ο λόγος της έναρξης εμπορικού πολέμου ανάμεσα στους "γίγαντες" του διαδικτύου.
Για αυτό τον λόγο ειδήσεις και τάσεις όπως το #DeleteFacebook δεν ξέρουμε κατά πόσο στηρίζονται σε αγαθά κίνητρα και την ευθιξία ορισμένων στις αξίες αυτής της ζωής. Πιθανών να αποτελούν μέρος του υπόγειου πολέμου στο μοίρασμα της διαφημιστικής πίτας στο internet.

Γράφει: ο Σταύρος Αλμπάνης